Politika privatnosti


 

 

 

Zaštita osobnih podataka na mrežnim stranicama Ugo Slavica

 

Zahvaljujemo Vam na posjetu našem mrežnom mjestu. U tvrtki Ugo Slavica d.o.o. nastojimo Vam pružiti vrhunsku uslugu i pritom, što je još važnije, cijenimo Vašu vjernost.

Kupcima i korisnicima naših usluga pristupamo s posebnom pažnjom radi stjecanja Vašeg povjerenja i ispunjenja Vaših očekivanja.

Svjesni smo činjenice da je privatnost vrlo bitna i zbog toga se tvrtka Ugo Slavica d.o.o. obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Sastavili smo ovaj tekst da bismo Vam objasnili kako postupamo s osobnim podacima koje prikupljamo od Vas ili o Vama na ovom mrežnom mjestu, putem pisane ili usmene komunikacije te prilikom posjeta našem prodajnom mjestu.

Molimo Vas da povremeno provjerite Politiku privatnosti s obzirom na moguće promjene.

 

Voditelj obrade osobnih podataka

Ugo Slavica d.o.o. (Šibenski most 11, 22000 Šibenik, Hrvatska) je voditelj obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. Ugo Slavica d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku.

 

Zaštita osobnih podataka

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. štiti Vaše osobne podatke, a svi naši djelatnici obučeni su o načinu postupanja s takvim podacima u skladu s važećim zakonskim propisima. Neovisno o tome, svi naši djelatnici obvezni su držati povjerljivima i štititi sve računalno i na drugi način prikupljene i obrađene podatke.

Prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo Vaše podatke u skladu s ovom Politikom privatnosti, odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti osobnih podataka - GDPR), odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke koje o Vama prikupimo čuvaju se u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Kupcima i korisnicima naših usluga jamčimo da će se sa svim osobnim podacima postupati kao s povjerljivim informacijama i poslovnom tajnom.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. poduzet će sve potrebne mjere u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, te će održavati osobne podatke preciznima i ažurnima koliko je god to moguće.

Ovom Politikom privatnosti uređuje se način postupanja s osobnim podacima kojima tvrtka Ugo Slavica d.o.o. pristupi putem e-mail ili drugog obrasca.

Osobne podatke prikupljamo u svrhu što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit, radi osiguranja pružanja i plaćanja usluge, radi promidžbe neke od naših usluga, radi statističke obrade podataka, radi mogućnosti slanja publikacija i drugih promidžbenih materijala i brošura.

Davanjem svojih osobnih podataka, poput adrese e-pošte, broja telefona i sl., ujedno dajete svoju izričitu suglasnost (privolu) da Vas tvrtka Ugo Slavica d.o.o. može kontaktirati i obavještavati radi ponude svojih usluga te time potvrđujete da ste upoznati s našom Politikom privatnosti. U slučaju da ne želite više primati obavijesti o našim uslugama, dužni ste o tome izričito pisanim putem (e-poštom ili preporučenom poštom) obavijestiti tvrtku Ugo Slavica d.o.o.

 

Osobni podaci koje uređuje i obuhvaća naša Politika privatnosti:

  • ime i prezime,
  • OIB,
  • adresa,
  • adresa e-pošte,
  • broj telefona, mobitela ili faksa,
  • podaci o Vašoj kreditnoj kartici koje ste nam dali prilikom narudžbe ili internetske narudžbe ili trećoj strani,
  • postupak plaćanja ili osiguranja plaćanja,
  • Vaše preferencije radi poboljšanja naše usluge,
  • ostali podaci koje nam napomenete, a za koje želite da ostanu tajni,
  • životopis prilikom prijave za zaposlenje.

 

Sadržaj politike privatnosti

Vaše osobne podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti otkrivamo trećim stranama bez Vaše izričite privole, jer se to protivi Politici privatnosti, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka - GDPR.

Ako Vas budemo htjeli kontaktirati bilo kojim putem glede promotivnih ponuda i usluga, od Vas ćemo za to zatražiti privolu.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših osobnih podataka, ali Vam jamčimo da ćemo takve pogreške otkloniti što je prije moguće i u onoj mjeri u kojoj je to realno izvedivo.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. prikuplja samo osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dostavili te ih upotrebljava za potrebe pružanja gore navedenih usluga.

Ne tražimo od Vas da nam pošaljete svoje podatke da biste pristupili našim stranicama, niti tražimo da nam otkrijete više podataka nego što je doista potrebno za upotrebu neke od naših usluga.

Podaci koje nam date o svojoj kreditnoj kartici upotrebljavaju se isključivo kao sredstvo osiguranja plaćanja rezerviranih i naručenih usluga i pod jednakom su zaštitom kao i Vaši ostali osobni podaci. Poslije uredno pružene i plaćene usluge ti se podaci više ne upotrebljavaju bez Vaše izričite suglasnosti.

Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni, da ste ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.

 

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku kada nam dostavite svoje podatke, pristajete da Vas kontaktiramo i time Vas dodajemo na popis primatelja obavijesti. Trenutak dodavanja predstavlja Vaš izričit pristanak na kontaktiranje. Vaše osobne podatke trajno štitimo, a u svakom trenutku možete zatražiti isključenje s našeg popisa primatelja obavijesti. Nakon toga tvrtka Ugo Slavica d.o.o. više neće upotrebljavati Vaše podatke, osim u svrhu informatičke ili statističke obrade podataka, u kojem slučaju će isti biti pseudominizirani na način da se ne mogu pripisati pojedincu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.

 

Tajnost podataka

Naglašavamo da Vaši osobni podaci ostaju tajni prilikom posjeta ovoj stranici, kao i pri samom posjetu našem prodajnom mjestu, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da trećim stranama nećemo otkrivati Vaše osobne podatke, osim u slučajevima propisanima važećim zakonskim propisima.

 

Upotreba kolačića

Da bismo olakšali pregledavanje našeg mrežnog mjesta, koristimo se tzv. „kolačićima" (cookies). Kolačići su male tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Prema pravilima Europske unije obavezni smo zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naših stranica pristajete na uporabu kolačića. Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfate internetom, obično se to događa kada prvi put posjetite našu mrežnu stranicu. Mrežna stranica pomoću kolačića može zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći put kada posjetite našu mrežnu stranicu mogu se automatski primijeniti. Mrežna stranica pamti da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste već ispunili. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom pregledavanja interneta. Kolačići ne sadržavaju podatke koji Vas mogu identificirati pa je time osigurana i Vaša privatnost.

Kolačići su smješteni na Vašem računalu i ne sadrže Vaše ime, nego IP adresu. Nakon što prekinete rad na poslužitelju, informacije više nisu dostupne tvrtki Ugo Slavica d.o.o.

Ako u bilo kojem trenutku želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, ažurirajte postavke svog internetskog preglednika.

 

Neželjene poruke (spam)

Spam je naziv za neželjene poruke e-pošte koje sadrže marketinške materijale poslane bez Vašeg pristanka.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. ne šalje neželjene poruke. Koristimo se alatom protiv neželjenih poruka da bismo Vas zaštitili od primanja takvih poruka.

Ako zbog određenih razloga smatrate da ste primili neželjenu poruku e-pošte od tvrtke Ugo Slavica d.o.o., molimo Vas da nas obavijestite na sljedeću adresu: info@ugo-slavica.hr.

 

Zaštita osobnih podataka djece

Tvrta Ugo Slavica d.o.o. savjetuje roditeljima i skrbnicima da poduče djecu o sigurnom i odgovornom postupanju s osobnim podacima na internetu. Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. NE prikuplja, NE upotrebljava i NE otkriva osobne podatke o osobama mlađima od 14 godina pomoću kojih je dotične osobe moguće kontaktirati putem interneta bez izričitog dopuštenja roditelja ili zakonskog zastupnika.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. jamči zaštitu osobnih podataka djece predviđenu posebnim zakonima koji uređuju to pitanje.

 

Posebna kategorija osobnih podataka (tzv. "osjetljivi podaci")

Pojam „osjetljivi podaci” odnosi se na podatke koji otkrivaju Vaše rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja, članstvo u sindikatu, te na genetske podatke, biometrijske podatke u svrhu jedinstvene identifikacije, kao i na podatke koji se odnose na zdravlje, podatke o spolnom životu ili seksualnoj orijentaciji.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. ne prikuplja i ne obrađuje osjetljive podatke, osim ako nam ih dobrovoljno ne pružite za jednu ili više određenih svrha, odnosno u slučajevima propisanim odredbom članka 9. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka - GDPR.

Tvrtka Ugo Slavica d.o.o. može upotrebljavati zdravstvene podatke koje ste nam svojevoljno dali kako bismo Vas bolje uslužili i zadovoljili Vaše posebne potrebe.

 

Provjera, izmjena ili brisanje osobnih podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda, provjere, izmjene, ispravka ili brisanja Vaših osobnih podatke koje ste nam dostavili prilikom posjete našem mrežnom ili prodajnom mjestu (ako se ti podaci i dalje nalaze u našoj bazi podataka). Ako želite ostvariti to pravo, slobodno nam se obratite na adresu info@ugo-slavica.hr.

 

Poveznice

Preusmjeravanja s naših stranica upućuju Vas i/ili Vaše dijete na mrežne stranice čiji je sadržaj kvalitetan, odnosno ne potiče negativnost. Međutim, ova Politika privatnosti primjenjuje se samo na ovoj stranici, tako da, kada se povežete na druge stranice, potrebno je pročitati Politiku privatnosti na spomenutim stranicama.

 

Stupanje na snagu i izmjene Politike privatnosti

Ova Politika privatnosti stupa na snagu dana 25. svibnja 2018. godine.
Politika privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internetsku stranicu.

 

 

ESSSE CAFFE SHOWROOM

U našem Essse Caffe showroomu u Zagrebu vršimo edukaciju i prezentaciju spravljanja pripreme pravog espressa.


 

 

OPŠIRNIJE